20ste editie van de Zomerparkdag op zaterdag 26 augustus

(Last Updated On: 17 augustus 2023)

In Hendrik-Ido-Ambacht lopen veel ondernemende vrijwilligers rond, bijvoorbeeld met twee rechterhanden of groene vingers. Maar er zijn ook voetbalcoaches, computerkenners enz. Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in de Ambachtse samenleving. Tijdens de jaarlijkse Zomerparkdag bedankt gemeente Hendrik-Ido-Ambacht de vele vrijwilligers in de gemeente. De Zomerparkdag is dit jaar op zaterdag 26 augustus. Het thema van 2023 is: Ondernemend Ambacht.

Traditie
Elke laatste zaterdag van augustus organiseert Hendrik-Ido-Ambacht de Zomerparkdag in en rond het Baxpark met kramen voor verenigingen, een kleedjesmarkt en een braderie. Verenigingen kunnen hun eigen vrijwilligers aanmelden voor de Zomerparkdag. Deze vrijwiligers krijgen een presentje én consumptiebonnen, die ze tijdens de Zomerparkdag op verschillende locaties kunnen gebruiken.

Verenigingen        
Tijdens De Zomerparkdag zet Hendrik-Ido-Ambacht verenigingen en organisaties in het zonnetje. Deze dag is ook dé gelegenheid voor verenigingen om zich zelf te presenteren aan een groot publiek. Want het grote aantal vrijwilligers laat Ambacht er heel anders uit zien. Wethouder Steven van Die vindt vrijwilligers van levensbelang voor verenigingen en organisaties. “Met hun inzet zorgen zij samen voor een duurzaam verenigingsleven. Het is belangrijk om goed te zorgen voor al die mensen die zich belangeloos inzetten, want we kunnen niet zonder hen.” Rond de Ridderhal kunt u verschillende optredens zien van Ambachtse verenigingen.

Winkelcentra
Niet alleen verenigingen en andere organisaties vieren feest door hun vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Ook de winkelcentra bieden Ambacht een prachtige Zomerparkdag. Bij winkelcentrum Louwersplein zijn kramen van de winkeliers te vinden en Paw Patrol komt langs in De Schoof. Kinderen kunnen daar tussen 12:00 en 15:30 uur met Rubble en Chase op de foto!

Kleedjesmarkt
Uiteraard is het ook dit jaar weer mogelijk om speelgoed en andere spullen te verkopen in het Baxpark! In het park tussen de Avelingen en het terrein voor de Ridderhal kunt u een kleedje neerleggen om allerlei speelgoed, boeken enz. te verkopen. Neem eens een kijkje of er wat voor u of uw kind(eren) tussen zit. Aanmelden hoeft niet, volg wel de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Consumpties
Wilt u genieten van optredens met muziek, theater en dans, bezoek dan vooral het evenemententerrein. Ook sportverenigingen laten zich zien met demonstraties. De horeca voor een hapje en een drankje vindt u bij de Ridderhal, Cascade, de winkelcentra en ook het TOOST festival!

Welkom van 10:00 – 17:00 uur
Wilt u misschien ook wel als vrijwilliger aan de slag of lid worden van een vereniging of organisatie, neemt u dan vooral een kijkje bij alle verenigingen en organisaties die zich op deze dag presenteren. Of kijk rond wat Ambacht allemaal te bieden heeft. De Zomerparkdag, een dag om elkaar te ontmoeten en te genieten van alles wat Gewoon Ambachts is!  

Meer informatie
Dit jaar is een nieuwe website met informatie over de Zomerparkdag online gegaan. Op www.zomerparkdag.org vindt u onder andere het programma van 26 augustus, een plattegrond met alle hotspots, foto’s van de vorige edities van de Zomerparkdag en de veelgestelde vragen over de Zomerparkdag.

Volg ook @zomerparkdag via Instagram en Facebook. Maakt u foto’s tijdens de Zomerparkdag? Deel ze ook via social media en mogelijk komt uw foto in de terugblik op Zomerparkdag 2023!

Bron: Weekblad de Brug

Proudly powered by WordPress | Theme: Looks Blog by Crimson Themes.