Kunstmarkt op de Zomerparkdag

(Last Updated On: 9 augustus 2019)

Cees van Meerten van het Kunstcafé ziet het voor zich: zo’n vijfentwintig kleurige kramen, waar tijdens de Zomerparkdag op zaterdag 31 augustus professionele en amateurkunstenaars hun schilderijen, aquarellen, beeldhouwwerken, sieraden, glas, houtbewerking of fotografie laten zien en aan de man brengen.

H.I.AMBACHT – Eerder organiseerde het Kunsthuis – waar Cees van Meerten toen nog bij betrokken was – al een kunstmarkt op Koningsdag en tijdens een Zomerparkdag. Het Kunsthuis laat de organisatie ervan dit jaar aan zich voorbij gaan maar Cees van Meerten heeft met het Kunstcafé de organisatie van dit kunstfestijn overgenomen. Aan zijn enthousiasme zal het niet liggen. “Op de adreslijst van het maandelijkse Kunstcafé staan zo’n 170 kunstenaars uit de regio. Bij een soortgelijk initiatief in Gorinchem is een zelfde aantal kunstenaars aangesloten. Ik ga er dan ook van uit dat er onder hen genoeg kunstenaars zijn, die een kraam tijdens de Kunstmarkt willen vullen.” De eerste aanmeldingen heeft hij al binnen. Het idee is dat de markt een plaats krijg op het terrein van het voormalige kantoor van ABN/AMRO, tegenover De Schoof en zo kan aansluiten bij de rij kramen, die traditiegetrouw tijdens de Zomerparkdag door de Van Tesselschadestraat staat.

Afwisselend werk

Cees zoekt in de kramen afwisselend werk van niveau. “Kunstenaars tonen hier hun werk en kunnen dat ook verkopen. Je hoeft niet een opleiding aan de kunstacademie te hebben gevolgd om je werk te kunnen laten zien. Maar het is ook niet de bedoeling dat een handelaar er fabrieksmatige beeldjes verkoopt.” De praktijk van de vorige edities van de Kunstmarkt heeft hem geleerd dat kunstenaars tijdens de Kunstmarkt voornamelijk contacten opdoen en laten zien wat zij kunnen. Geïnteresseerden komen dan in een later stadium bij hen terug om daadwerkelijk iets te kopen. “Soms laten kunstenaars een aantal grotere werken zien om te tonen wat zij in hun mars hebben en hebben zij tegelijkertijd wat kleinere beeldjes of bijvoorbeeld ansichtkaarten van hun werk, dat mensen gemakkelijker direct aanschaffen. Het gaat er om dat er mooie en toegankelijke kunst staat, waar mensen van kunnen genieten. Ik streef ook naar een divers aanbod, opdat mensen veel verschillende soorten kunst kunnen zien.” Cees weet dat er onder kunstenaars animo is en vraagt mensen zich nu al in te schrijven, zodat hij zicht krijgt op het aantal deelnemers en daadwerkelijk met de organisatie aan de slag kan. Op verzoek van de gemeente hebben kunstenaars uit Ambacht als eerste recht op een plekje op de Kunstmarkt. “Maar kunstenaars van buiten Ambacht zijn ook welkom.”

Inschrijven

Meedoen kost kunstenaars 25 euro. Daarvoor krijgen zij een kraam van vier meter lang met desgewenst de mogelijkheid om werk op te hangen. Inschrijven kan tot 15 mei via http://www.kunstcafedrechtsteden.nl. Voorwaarde is dat een kunstenaar zelfgemaakt werk laat zien en zelf aanwezig is in de kraam. De Zomerparkdag wordt gehouden op zaterdag 31 augustus van 10:00 tot 17:00 uur. Meer info via info@kunstcafedrechtsteden.nl 

Bron: https://hendrik-ido-ambacht.dekombinatie.nl/nieuws/algemeen/686624/kunstmarkt-op-de-zomerparkdag-

Proudly powered by WordPress | Theme: Looks Blog by Crimson Themes.