(Natuurlijk) ook op Zomerparkdag: EHBO vereniging Hendrik-Ido-Ambacht!

(Last Updated On: 31 juli 2022)

Een leuke en gezellig dag, dat is de Zomerparkdag. Maar… ook op de Zomerparkdag zit een ongeluk in een klein hoekje. Gelukkig staat de Ambachtse EHBO-vereniging dan direct klaar om hulp te bieden.
Meestal gaat het om een pleister, soms een verstuikte enkel en zelden is een AED nodig. Wat ook nodig is, de EHBO’ers zijn er op voorbereid.
Ook voorzitter Ankie van de Breevaart helpt die dag bij een ongeluk(je). “Oververhitting komt wel eens voor, of een snijwond van kapot glas. Al onze vrijwilligers hebben een diploma van het Het Oranje Kruis en weten wat ze moeten doen. Ook hoe zij levensreddend moeten handelen.”
Vanuit de centrale controlepost verspreiden de EHBO’ers zich over Ambacht. In tweetallen lopen zij rond, via een portofoon in contact met elkaar. “In de Centrale Post hebben we korte lijnen met 112 en kunnen we snel opschalen, mocht dat nodig zijn. We hebben ook een fietsteam dat snel ter plekke is met een defibrillator, als die nodig is. Alle EHBO’ers kennen die dag precies hun terrein en weten wat van hen wordt verwacht.”
Tussendoor genieten ze graag mee met alle bezoekers van de Zomerparkdag. Ankie: “Ik vind het zo’n leuke dag, met verenigingen en andere organisaties. Ook delen we folders uit en proberen we mensen warm te maken zich als vrijwilliger bij ons aan te sluiten.”
Dat brengt Ankie tot slot tot een oproep: “Mocht iemand interesse hebben, stuur gerust een mail naar secretaris@ehbohia.nl !”

Proudly powered by WordPress | Theme: Looks Blog by Crimson Themes.