UVV werkt voor De Blije Borgh

(Last Updated On: 2 augustus 2019)

De Zomerparkdag is dé dag waarop gemeente Hendrik-Ido-Ambacht haar vrijwilligers in het zonnetje zet en waarop verenigingen en organisaties laten zien wat ze allemaal te bieden hebben.

In aanloop naar de Zomerparkdag aandacht voor enkele organisaties waarmee je die dag (opnieuw) kennis kunt maken. Deze keer UVV Hendrik Ido Ambacht, die dit jaar informeert over de vele mogelijkheden voor vrijwilligerswerk voor bewoners van De Blije Borgh.

Dankbaar werk
Enthousiaste vrijwilligers Ineke Hoogland (coördinator zorg en activiteiten) en Lydia Bolle (PR/communicatie) vertellen: “Of je nu koffie schenkt, een spelletje doet, een praatje maakt met de bewoners, of een patatje met kroket meeeet. Het is dankbaar werk.” De vrijwilligers verzorgen allerlei activiteiten
op de verschillende locaties van zorg- en welzijnsorganisatie De Blije Borgh. Ineke vult aan: “Die glimlach op het gezicht, daar doen we het voor.”

Hechte groep vrijwilligers
De UVV besteedt veel aandacht aan de waardering van haar vrijwilligers. Een attentie, een jaarlijks uitje, een hapje en een drankje tijdens de jaarvergadering en het huldigen van de jubilarissen. Sommige vrijwilligers zijn al decennia actief. Nieuwe vrijwilligers krijgen scholing en begeleiding.

Vacaturebord Zomerparkdag
Vorig jaar was het vacaturebord bij de kraam van De Blije Borgh een groot succes.Lydia roept vooral jongeren op om
vrijwilliger te worden. “Kijk eens op ons vacaturebord wat je allemaal kunt doen. Ervaring is niet nodig. Al heb je maar weinig tijd, met een uurtje per week kun je al helpen!”

Bron: https://www.facebook.com/zomerparkdag

Proudly powered by WordPress | Theme: Looks Blog by Crimson Themes.