Wie is de beste stepper?

(Last Updated On: 9 augustus 2018)

Tijdens de Zomerparkdag is er van alles te beleven. Zo houdt Vivenz Jongerenwerk Ambacht op zaterdag 1 september, voor de 14de keer, weer een skate-event in het Baxpark! “Dit jaar doen we voor het eerst alleen de stepwedstrijd”, vertelt Andre Allijn van Vivenz.

“De hele skateboard scene is eigenlijk in de afgelopen 1,5 jaar gewoon weg. Die jongens zijn verhuisd, hebben werk of verkering; ze hebben er geen tijd meer voor.
Daarom hebben we het dit jaar niet voor mekaar gekregen om met hen ook een skatewedstrijd op te zetten. Dus nu zijn het alleen de stepjes.
Het leeft wel echt onder de jongeren!
Als ik wel eens buitenloop, dan komen die jonge knaapjes van 10 á 12 jaar naar me toe: “Meneer, hét is er toch wel weer op de Zomerparkdag?!” Dan vraag ik: “Doe je mee dan?!” “Nou, ik weet niet of ik goed genoeg ben hoor…”, antwoorden die knaapjes vervolgens.”
Hoe wordt de stepwedstrijd opgezet?
“We hebben vier vrijwilligers waarvan twee jongens op hoog niveau ook steppen en dus gesponsord worden. We hebben eerst met z’n allen om de tafel gezeten en toen is er een flyer ontworpen.
Op de dag zelf spreken we tussen 10.00 – 10.30 uur af bij het Baxhuis om vervolgens een wagen
vol te laden met muziekapparatuur, de tent en wat stoeltjes en tafeltjes. Daarna rijden we die naar de skatebaan en daar zetten we tot slot de tent op, plaatsen we het apparatuur en meubilair.
Vanaf 12.30 uur komen de jongeren naar de baan. Soms zijn ze er al om van te voren nog even  te oefenen. Rond een uur of 13.00 begint de wedstrijd; twee minuten mogen ze hun kunstjes laten zien en dat wordt herhaald. Na de jurering krijgen de beste steppers een prijssie. Het is écht hun feessie.”

Proudly powered by WordPress | Theme: Looks Blog by Crimson Themes.